Beste Frassatianen & sympathisanten,

Het is weer de tijd van het jaar, de kerstperiode en het eindejaar staan voor de deur. De korte uren aan zonlicht op een dag beginnen zwaar te wegen en de stress van het werk doet er niet beter op. Het enige dat uw dag nog kan opfleuren is een goed glas wijn aan de warme open haard. 🔥

Wederom gaat dit jaar onze wijnslag door en we hebben alles uit de kast gehaald om ook dit jaar jullie te kunnen voorzien van heerlijke wijn. Na het succes van de rosé wijn vorig jaar hebben we besloten om ook dit jaar de rosé opnieuw aan te bieden.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

  • Prijs: €8 per fles
  • Boekjes digitaal indienen vóór 11/02/2023 Indien dit niet kan, boekjes ten laatste afgeven aan leiding in gesloten omslag met daarin het getelde geld en vermelding van de naam op zondag 05/02/2023
  • De betaling gebeurt bij bestelling en niet bij levering
  • Levering/ophaling: zaterdag 04/03/2023 tussen 10u en 13u
  • Bedrag overschrijven via het rekeningnummer BE17 4140 0230 7121 met als mededeling “Wijnslag + naam + aantal flessen”
  • Bij vragen/opmerkingen over uw bestelling kan u een mailtje sturen naar wijnslag@frassati.be

Bekijk hieronder onze wijnen van dit jaar! Tast toe!

Kleine Kaap, Pinotage
Western Cape, 2021

Kleine Kaap staat voor de typische druiven van Zuid-Afrika, Chenin Blanc, Pinotage en Chardonnay, die perfect gedijen in dit milde, Atlantische klimaat. Het is een ideale kennismaking met de Zuid-Afrikaanse wijnen: zuiver plezier, om van te genieten zonder kopzorgen.
Al is dit niet de eerste keer dat menig trouwe wijnslag fans dit mogen aanhoren. Na een blinde degustatie in het Akajouelokaal wordt deze wijn na al die jaren nog steeds door P.G. Frassati geapprecieerd.
Deze Pinotage heeft een lichtroze kleur met een oranje schittering in de rand van het glas. Na het walsen komt toch het rode fruit naar voren. Aardbei, framboos en het rode bosfruit. Eerder naar het lichte confituurachtige, het gekookte/ rijpe fruit. In de mond, een frisse aanzet, waarna de rijpe aroma’s de mond vullen. Het rijpe rode fruit komt terug en vult de mond in balans met de lichte frisse zuurtjes. Zelfs een aangenaam zoetje achteraf.
Deze rosé is goed te genieten bij papillot van vis en ratatouille, warme en koude tapas, zelfs bij een lauwe appeltaart met vanille-ijs is deze rosé te drinken. De maximale bewaartijd is zoals meestal bij rosé: oogstjaar (jaar op het etiket) + 3 jaar.

Alceo, Tempranillo
La Mancha, Spanje, 2020

De Alceo wijnen worden geproduceerd in het La Mancha gebied (midden Spanje). De wijngaarden bestaan uit een bodem van klei en zand met veel stenen, wat we zien op het etiket. De stenen zijn van vaste waarde in de wijngaard voor het vasthouden van water. Door de vrij hoge ligging van de wijngaard koelt deze snel af. Doordat de stenen overdag warmte opslaan en ‘s nachts hun warmte afgeven, kunnen de druiven hierdoor voldoende zuren opbouwen en hun balans vinden tussen fruitigheid en zuurtegraad. 

De Amerikaanse eik is een snelgroeier. Hierdoor zijn de poriën groter in het hout waardoor deze vaten meer lucht doorlaten. Een Franse eik daarentegen is een traaggroeiende boom. De poriën zijn kleiner en hier rijpt de wijn eerder op zijn eigen tempo. De combinatie van deze twee vaten geeft weeral de typerende en polyvalente stijl van de Tempranillo weer. 
 
Na de botteling krijgen de flessen een periode van vijf maanden rust in de kelders van het wijnhuis Bastida. Eerst om de tannines van de vaten in evenwicht te brengen alsook om de zuurtegraad en het alcoholpercentage op pijl te krijgen. Alleen zo gaan het ronde fruit en tannines hand in hand samen. 
 
De Alceo Tempranillo geeft direct een mooi gerijpte kleur met een lichte oranje rand in het glas weer. De geur is zeer aangenaam; kruidig met een toontje vanille en zacht rood fruit.  Aroma’s zoals bosbes en zwarte pruimen, met een pittige afdronk. Deze rode wijn is volgens ons de perfecte manier om je zondagavond af te sluiten. De smaak is ontzettend vol, met een fruitig en speels karakter. De afdronk is lang en vraagt om een volgende slok.
Perfect licht gekoeld te serveren bij gegrild vlees of varkenshaasje met jagerssaus en kroketten. Ook te drinken bij charcuterie schotels en harde kazen. 

Versus Cool White
Zuid Afrika, 2020


De verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan resulteert in ideale omstandigheden om frisse en verfrissende wijnen te produceren in de Westkaap.
Een cool aspect van de Atlantische Oceaan is het feit dat het de thuisbasis is van Afrikaanse pinguïns. Eens extreem talrijk, neemt het aantal Afrikaanse pinguïns snel af als gevolg van verschillende bedreigingen, waaronder olievervuiling en vernietiging van habitatten. Deze charismatische kleine legendes zijn de inspiratie achter het VERSUS Pengwine-assortiment.
De VERSUS wijnen hebben een vriendelijk karakter en zijn modern en onstuimig. Behalve dat ze lekker smaken, staan ze ook voor een goed doel: het duurzaam behoud van Afrikaanse pinguïns.
Door VERSUS te drinken en te steunen, helpt u ons met de bescherming van de Afrikaanse pinguïn door een donatie van 30 cent per fles. www.sanccob.co.za
Deze lichtgele wijn heeft groene reflexen in de rand van het glas. Na het walsen geeft hij meer exotisch fruit af. Hij is droog in aanzet. De eerste indruk lijkt scherp door de Sauvignon Blanc. De Chenin Blanc (hoofddruif in Zuid Afrika voor witte wijn) geeft meer power, mineraliteit en rijper fruit in het glas. Deze wijn gaat goed samen met een licht gesprek dat volgt op een goed geleefde lentedag. Hij is perfect voor die rustige momenten waarop de tijd vertraagt en kennissen vrienden worden. Ook ideaal bij koude visgerechten of warme geitenkaas in spek met een granny smith salade…

Bestel hier uw flessen:

Hier krijgt u de betalingsinformatie.
We hebben uw telefoonnummer nodig om u te contacteren indien we de wijn niet kunnen bezorgen of u vergeet de wijn op te halen.

Hoeveel flessen van elke soort wenst u?

Totaal: €

Levering

De wijnslag zelf gaat door op zaterdag 4 maart, van 10 tot 13 uur. De wijn zal die dag aan huis geleverd worden, of u kan hem zelf op Heibos komen halen. Levering is enkel mogelijk voor Mechelen, Bonheiden en deelgemeenten.

Bij vragen over uw bestelling graag een mailtje naar wijnslag@frassati.be

Categorieën: Standaard