Beste Frassatianen & sympathisanten,

Het is weer de tijd van het jaar, de kerstperiode en het eindejaar staan voor de deur. De korte uren aan zonlicht op een dag beginnen zwaar te wegen en de coronasituatie doet er niet beter op. Het enige dat uw dag nog kan opfleuren is een goed glas wijn aan de warme open haard. 🔥

Wederom gaat dit jaar onze wijnslag door en we hebben alles uit de kast gehaald om ook dit jaar jullie te kunnen voorzien van heerlijke wijn. Na het succes van de rosé wijn vorig jaar hebben we besloten om ook dit jaar de rosé opnieuw aan te bieden.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

  • Prijs: €7,50 per fles
  • Boekjes digitaal indienen vóór 12/02/2022 Indien dit niet kan, boekjes ten laatste afgeven aan leiding in gesloten omslag met daarin het getelde geld en vermelding van de naam op zondag 06/02/2022
  • De betaling gebeurt bij bestelling en niet bij levering
  • Levering: zaterdag 05/03/2022
  • Bedrag overschrijven via het rekeningnummer BE17 4140 0230 7121 met als mededeling “Wijnslag + naam + aantal flessen”
  • Bij vragen/opmerkingen over uw bestelling kan u een mailtje sturen naar wijnslag@frassati.be

Bekijk hieronder onze wijnen van dit jaar! Tast toe!

100 % Sangiovese. Uit de regio, Terre di Chieti. Niet te verwarren met Chianti uit het meer noordelijke Toscane. Deze wijn komt uit Abruzzo aan de Adriatische Kust midden in Italië. Deze zachte, toch speelse wijn is een winner voor wie van rode wijn houdt. Dit is het ultieme bewijs dat niet alle goede sangiovese-wijnen uit Toscane komen. De tanninestructuur en robijnrode kleur straalt meer dan liefde uit. Puur genot! De rijpe aroma’s van zowel rood in de neus en de fijne kruidigheid na het walsen zijn heel speels en soepel. Het zwarte fruit in de aanzet en aangename tannines geeft de wijn toch nog 3 jaar bewaarpotentieel. De lichte houtsmaak komt de wijn ten goede bij gerookt vlees, ideaal bij onder andere barbecue. Maar ook een aanrader bij gebraden gevogelte of stoverij. Zeer veelzijdig inzetbaar zonder dat hij gaat vervelen.
Puglia, het zuiden van Italië. De hak, waar het bloedheet is maar je een uitgebreid gamma in wijnen kan vinden. Waaronder deze Teanum, Falanghina. De manuele oogst proef je in het glas. De strogele kleur typeert het warme klimaat en de Falanghina druif, en dat maakt de wijn zo aantrekkelijk. De geur is een gewaagde mix van steenvruchten en hints van specerijen. Na het walsen komt er een moeilijk thuis te brengen aroma naar boven. Licht exotisch en gebakken banaan. In de smaak vinden we de aangename zuurtjes terug die mooi verweven zijn met het rijpe fruit waaronder ananas en mango, die de wijn toch een of andere ruggengraat schenken. De lange en nazinderende afdronk geeft de wijn veel mogelijkheden. Als starter bij kleine hapjes of pasta met roomsaus is hij perfect te genieten. Ook een aanrader bij gebakken vis in botersaus. De wijn is rijp genoeg om nu al gedronken te worden al kan je hem zeker nog 2 jaar wegleggen.
Kleine kaap. Aan de voet van de Tafelberg, net buiten Kaapstad in Zuid Afrika. En dan nog een pinotage. De nationale trots van Zuid Afrika. De kloon van cincault en pinot noir. Het zachte van pinot noir en het kruidige van cincault maakt van pinotage een geschenk dat de Zuid Afrikanen gecreëerd hebben. Aan de intense kleur zien we al hoe hoe vol deze rosé zal zijn. Mooi elegant, een boeket van frisheid en rijpe pruimen. Na het walsen komen aroma’s van rode bessen naar voor. De aanzet is zacht met rood fruit en lichte toetsen van kruidigheid. De citrustonen en elegante zuurtjes maken van deze rosé een volumineus succes. Deze wijn kan gedronken worden op een terras in de zon, bij rood vlees of een kruidig pasta gerecht. Ideaal om een gezellige avond met vrienden te starten.

Bestel hier uw flessen:

Categorieën: Standaard