Beste Frassatianen & sympathisanten, 

De dagen worden korter, de temperaturen gaan omlaag en de feestdagen komen er aan. We denken nostalgisch terug aan een periode zonder Corona. En wat is er beter dan een goed glas wijn in deze donkere dagen om ons te verwarmen? 

Ook dit jaar hebben wij uitstekende wijnen voor jullie uitgekozen om deze gezellige dagen door te komen. Vanaf dit jaar zullen wij aanvullend ook rosé wijn aanbieden bovenop de rode en witte wijn.


PRAKTISCHE INFORMATIE

  • €7,5 per fles
  • Deadline bestellingen: woensdag 17 februari
  • Leveren/ophalen: zaterdag 27 februari
  • Bestellen kan hieronder
  • Betalen kan via rekeningnummer BE17 4140 0230 7121 met als mededeling ‘Wijnslag + naam + aantal flessen’

SIËRRA SALINAS, TEMPRANILLO 
SPANJE, 2019

Dit belooft een topwijn te worden! De ouderdom van de wijnranken en bodemstructuur is de perfecte mix voor Tempranillo en maakt de wijn optimaal. Ten opzichte van andere Spaanse Tempranillo’s is deze wijn zeer toegankelijk. In de geur is er een breed boeket aan rood fruit en kruiden waar te nemen. Gevolgd door een toets van zwart fruit, dat na het walsen optreedt. In de smaak komt het rode fruit terug zoals aardbei en framboos en rijpe kersen, wat de Tempranillo typeert. In de afdronk is hij vrij donker en zwart van fruit. Een zeer aangename familiewijn, ook met vrienden onder elkaar zal deze wijn zeker geapprecieerd worden.

SIËRRA SALINAS, BOBAL ROSE
SPANJE, 2019

Vrij ongekend, maar zeker niet onbemind. Bobal heeft droogte nodig! En daar in Utiel-Requena groeit ‘ie optimaal. Sinds de 15de eeuw aangeplant in Spanje, rond Valencia. We ruiken zeer rijp rood fruit in het glas. Mooi verdeeld tussen bes en bosfruit. Rijpe peren komen erbij. Inschenken is maar een fase van het ganse proces, drinken is beter. Hier ligt het geheim van krachtige smaken en volume in de wijn. Prachtige zalmroze kleur, die straalt als een zomers terras die we allemaal gemist hebben. Rode vruchten domineren zoals aardbei en framboos. In de afdronk vinden we frisse munt en verse kersen terug. Wat de frisse zuurtjes typeert. Heerlijk om met oude vrienden van Frassati te genieten.

TALAMONTI TREBÌ, TREBBIANO
ITALIË, 2019

Trebbiano d’Abruzzo. Een topspeler in de ploeg van de Italiaanse witte druivensoorten. De laatste jaren maakt hij reuzensprongen in diverse kwaliteiten. Van fris fruitig met crispy zuurtjes tot hout gelagerd en vol in zijn natuurlijke smakenpalet. Deze Trebbiano is vrij fris in opbouw en geschikt als aperitief. Mooi in evenwicht met zijn mineraliteit en zuurtegraad. Na het walsen komt de rijpheid naar voren. Zoals rijpe appel, en perzik en exotischere aroma’s. Proeven doe je met al de zintuigen. De geur is vol van citrus en kruidigheid. De afdronk is naar de matige kant. Dat groene randje in het glas geeft dan weer de jeugdig en speelsheid van de wijn weer. Zeer mooi product met ook een floraliteit in de afdronk. Aangenaam als aperitief, pasta met vis, schaal en schelpdieren. Kopen en consumeren is de boodschap want eigenlijk is dit geen bewaarwijn.

Categorieën: Standaard