Beste Frassatianen & sympathisanten,

Beste Frassatianen, ouders en wijn sympathisanten.

2024 staat voor de deur en wat is er beter dan dit in te gaan met onze jaarlijkse wijnslag. Ook dit jaar hebben wij als team wijnslag een paar uitstekende wijnen uitgekozen voor jullie. 🍷

Om te beginnen bieden wij u eerst onze rode wijn aan: Polero Reserva Carmenère. Van oorsprong uit de Maipo vallei in Chili. Deze diep violet gekleurde wijn is perfect voor bij een zomerse bbq of voor een gezellige avond met de familie.

Als witte wijn hebben we dit jaar de Petirrojo, Chardonnay uit de Colchagua vallei, ook in Chili gelegen. Met de boterige toets en tonen van exotisch fruit valt deze witte wijn perfect te combineren met verschillende vis gerechten.

Als de rosé schotelen we u een oude bekende voor. Kleine Kaap, Pinotage rosé uit Zuid-Afrika. Met een lichtroze kleur en de smaak van verschillende rode vruchten is Kleine Kaap perfect voor bij een vis pannetje of bij een simpel appeltaartje.

Onze heerlijke wijnen bestellen kan via volgend bestelformulier:

Wij wensen jullie alvast een zalige kerst en een gelukkig Nieuwjaar! 🎄✨

Een stevige linker,
Team wijnslag

PRAKTISCHE INFORMATIE:

  • Prijs: €8 per fles
  • De betaling gebeurt bij bestelling, en niet bij levering
  • Boekjes digitaal indienen vóór 18/02/2024 Indien dit niet kan, boekjes ten laatste afgeven aan leiding in gesloten omslag met daarin het getelde geld en vermelding van de naam op zondag 11/02/2023
  • Levering/ophaling: zaterdag 02/03/2024 tussen 10u en 13u
  • Bedrag overschrijven via het rekeningnummer BE17 4140 0230 7121 met als mededeling “Wijnslag + naam + aantal flessen”
  • Bij vragen/opmerkingen over uw bestelling kan u een mailtje sturen naar wijnslag@frassati.be

Bekijk hieronder onze wijnen van dit jaar! Tast toe!

Kleine Kaap, Pinotage
Western Cape, 2023

Kleine Kaap staat voor de typische druiven van Zuid-Afrika, Chenin Blanc, Pinotage en Chardonnay, die perfect gedijen in dit milde, Atlantische klimaat. Het is een ideale kennismaking met de Zuid-Afrikaanse wijnen: zuiver plezier, om van te genieten zonder kopzorgen.
Al is dit niet de eerste keer dat menig trouwe wijnslag fans dit mogen aanhoren. Na een blinde degustatie in het Akajouelokaal wordt deze wijn na al die jaren nog steeds door P.G. Frassati geapprecieerd.
Deze Pinotage heeft een lichtroze kleur met een oranje schittering in de rand van het glas. Na het walsen komt toch het rode fruit naar voren. Aardbei, framboos en het rode bosfruit. Eerder naar het lichte confituurachtige, het gekookte/ rijpe fruit. In de mond, een frisse aanzet, waarna de rijpe aroma’s de mond vullen. Het rijpe rode fruit komt terug en vult de mond in balans met de lichte frisse zuurtjes. Zelfs een aangenaam zoetje achteraf.
Deze rosé is goed te genieten bij papillot van vis en ratatouille, warme en koude tapas, zelfs bij een lauwe appeltaart met vanille-ijs is deze rosé te drinken. De maximale bewaartijd is zoals meestal bij rosé: oogstjaar (jaar op het etiket) + 3 jaar.

Polero Reserva Carmenère, 2020
Maipo Valley, Chili

Maipo Valley, een fantastische plek waar de warmte van de zomer in de juiste mate aanwezig is. Hier worden de overvloedige zon en constante bries afgekoeld door de koude nachten. De wijngaard dateert van 1999. Deze Carmenère groeit op een glooiende granietgrond en wordt geïrrigeerd uit een nabijgelegen reservoir. De wijnstokken zijn met een gemiddelde dichtheid geplant met lage opbrengsten (5000 tot 6000kg/ha). Het gedeeltelijke schaduwrijke bladerdak draagt bij aan het verkrijgen van een mooie tanninerijpheid zonder plantaardige toetsen.

Diep violet, bijna zwart van kleur. In de neus heeft hij kruidige toesten, in combinatie met bosvruchten en bessen. De restsuikers maken de wijn net iets complexer. In de mond is hij soepel, rond, vlezig en geconcentreerd. De houtlagering is aantrekkelijk en harmonieus. Met een lange robuuste afwerking. Deze wijn valt zeker te combineren met een stukje haarwild, zoals hertenkalf of everzwijn. Of laat je hem liever liggen voor de zomerse bbq? Of op kerstavond bij de traditionele gourmet? Een veelzijdige wijn, geschikt voor verschillende vleesgerechten.

Petirrojo, Chardonnay 2021,Central Valley, Chili

Vina Bisquertt is opgericht door Osvaldo Bisquertt en zijn vrouw Soledad Urrutia in 1965 samen met de aanplanting van hun eerste wijngaarden op het wijndomein in ’Peralillo’, gelegen in de vallei van Colchagua. Het klimaat in Colchagua Valley is mediterraan en heeft veel invloeden van de grote Oceaan. Het terroir bestaat uit een divers aantal fossielen zowel uit de zee als van het vaste land, wat zorgt voor een goede drainage van het kleine percentage vocht. De naam Petirrojo verwijst naar het roodborstje, dat ook op het etiket is afgebeeld.

Chardonnay dat 6 maanden eikgelagerd is. Een romige, complexe witte wijn met tonen van mango, ananas en rijpe banaan.

Onmiddellijk valt de boterige toets op in deze wijn. Typisch voor een houtgelagerde Chardonnay, het exotische fruit is voornamelijk te danken aan het warme klimaat van Chili. De kleur is helder goudgeel. Wat een belletje moet doen rinkelen dat de wijn wat voller en intenser van smaak zal zijn. Wat zeker te merken valt in de mond. Hier is dan weer een mooie balans tussen de fruitigheid en de zuurtegraad. Het boterige valt excellent te combineren met sushi, of koude zalm gerechten. Ook bij paella, rijkelijke salades met vis, schaal en schelpdieren valt de wijn zeker te combineren.

Bestel hier uw flessen:

Hier krijgt u de betalingsinformatie.
We hebben uw telefoonnummer nodig om u te contacteren indien we de wijn niet kunnen bezorgen of u vergeet de wijn op te halen.

Hoeveel flessen van elke soort wenst u?

Totaal: €

Levering

De wijnslag zelf gaat door op zaterdag 2 maart, van 10 tot 13 uur. De wijn zal die dag aan huis geleverd worden, of u kan hem zelf op Heibos komen halen. Levering is enkel mogelijk voor Mechelen, Bonheiden en deelgemeenten.

Bij vragen over uw bestelling graag een mailtje naar wijnslag@frassati.be

Categorieën: Standaard