Skip to main content

Blog van Cocker

De Kleine Onvriendelijke Dwerg - Tekenalarm

afbeelding van Cocker

Beste Frassati-ouders,

Het voorbije scoutskamp was wederom een succes voor groot en klein. Aan het uiteinde van dit spectrum bevindt zich de ‘Ixodes Ricinus’, die jaarlijks oningeschreven met talrijke makkers deelneemt aan het Frassati-gebeuren op de Ardense wei.

Teken werden opgespoord, spoedig verwijderd en grondig opgelijst door de EHBO-verantwoordelijke per tak. Ouders van de leden met een (opgemerkte) tekenbeet kregen een mail in de bus.

In bijlage kan u relevante informatie vinden over een tekenbeet en een antwoord op frequente vragen zoals: “Wat zijn de eerste symptomen van de ziekte van Lyme?” en “Wanneer naar de huisarts?”. Gezien de grote aantallen (>180 beten vóór de bezoekdag) heb ik m’n ambities moeten bijstellen en heb ik de bijgevoegde fiches niet meer kunnen personaliseren.

Voor bijkomende info over enig medisch gebeuren tijdens het kamp kan u steeds terecht bij de takverantwoordelijke in kwestie of bij mezelf.

Stevige linker vanwege het hele EHBO-team,

 

Cocker.

Feest 150 jaar Sint-Romboutscollege

afbeelding van Cocker

De school die aan de wieg stond van onze jeugdbeweging wordt 150 jaar oud. We zijn met z'n allen (oud-leerlingen en scoutsleden) welkom om dat mee te gaan vieren komende zondag 19 mei. We worden verwacht in uniform aan het college op de Veemarkt. Na de scoutsvergadering (18u05) zal er leiding zijn om per fiets samen het traject Heibos -> Mechelen te overbruggen. Het programma van de feestelijkheden kan je vinden in de bijlage. Tot zondag!

Dasmijnvereniging !

afbeelding van Cocker

Begin maart vieren we 'de week van de vrijwilliger'. Er wordt een FOTOWEDSTRIJD georganiseerd waaraan onze scouts deelneemt (o.a. gratis posters te verkrijgen, zoals in de bijlage). Gewoon even trots klikken op onze link, want Frassati... "dasmijnvereniging"!

http://www.dasmijnvereniging.be/foto/inzending/86

Benefiet Parsival scouts

afbeelding van Cocker
Beste vrienden,

Frassati heeft een rijke recente historie aan lokalen bouwen en we prijzen ons meer dan gelukkig met onze MP.
Stel je nu eens voor dat je zondag Heibos geheel in assen aantreft,... het zou ons alleen al in acute setting minstens drie harttransplanten kosten voor heren Guanaco, Suricata en Ooievaar.

Zulk een ongelukkig kostelijk voorval overkwam onze collega Mechelse scoutsgroep Parsival, die hun volledige lokalen door vlammen tot een risky paintballkrot herleid zagen.
De benefiet die zij hiervoor organiseren gaat door in het WE 12-14okt op het grasplein tegenover Dijkstein (Maanhoeveweg, 2860 SKW)

Als groepsleiding zouden wij jullie graag stimuleren om onze onfortuinlijke collega's maximaal te steunen. Het rijkgevulde programma (zumba, frituur paula, mountainbike, brunch... voor elk wat wils) kan u vinden via http://parsival.be/benefiet/
Inhoud syndiceren